Odborná konferencia v Oslo

Traja žiaci Obchodnej akadémie v Detve sa v máji pod vedením učiteľa zúčastnili odbornej konferencie v Oslo. Návšteva sa realizovala ako následná akcia projektu SK-klíma, v ktorom sme sa venovali zmieňovaniu dôsledkov klimatických zmien.

Práve tejto téme sa venovala aj májová konferencia. Jej program bol veľmi bohatý a zaujímavý. V prvý deň účastníci mohli spoznať metropolu Nórska. Druhý deň bol odborný. S nórskymi partnermi absolvovali prehliadku zavlažovacích systémov a systémov zachytávania vody zo striech vo vybraných častiach Oslo popri rieke Hovinbekken. Potom sa metrom presunuli do múzea Klimahuset, kde strávili celé popoludnie. Pozreli si videá o klíme a aký bude mať dopad na prírodu. Navštívili tiaž park Vigelandsanlegget s fontánou a mostom zo sochami.

Tretí a zároveň posledný deň v Nórsku strávili na farme Øverland. Študentom partnerskej nórskej školy prezentovali eko projekty našej školy.

Sme radi, že sme dostali túto zaujímavú príležitosť. V rámci našej dlhodobej medzinárodnej spolupráci sme už navštívili Trondheim si Sonsterud. Spolupráca so strednou školou v hlavnom meste je tiež veľmi dobrou skúsenosťou.