Lyžiarsky výcvik Telgárt 2023

Žiaci prvého ročníka (1.OA, 1.A) sa v dňoch 13.3.2023 – 17.3.2023 zúčastnili lyžiarskeho výcviku v stredisku SKI Telgárt.

V tomto stredisku sme neboli prvýkrát. Chodievame tam pravidelne, a tak ako po iné roky, ani teraz nás stredisko nesklamalo. Aj napriek tomu, že táto zima bola chudobná na sneh, čakali nás dobre pripravené trate, ochotní personál a predovšetkým učenia sa chtiví lyžiari a snowboardisti.

V tomto roku sme mali pomerne veľa začiatočníkov, ale všetci boli veľmi snaživí a po prvom dni sa z malého vleku presunuli na veľký. Na konci lyžiarskeho kurzu všetci lyžovali samostatne a veríme, že pri lyžovaní ostanú aj po skončení kurzu. Pokročilí lyžiari a snowboardisti zdokonalili svoju jazdu a na konci kurzu už jazdili na strmej zjazdovke, kde predvádzali svoje lyžiarske umenie.

Na záver si všetci zmerali sily v pretekoch, kde vyhrali tí najlepší. Najúspešnejší boli ocenení a zožali od svojich spolužiakov obrovský potlesk. Veríme, že všetci sa na lyžiarskom výcviku cítili dobre, nadobudli vzťah k lyžovaniu a aj v budúcnosti sa tomuto športu budú venovať.

 

Mgr. M. Dutkievičová

« z 2 »