Tretie miesto v súťaži Euroscola

Žiaci Obchodnej akadémie v Detve dosiahli ďalší skvelý úspech. V celoslovenskej súťaži Euroscola sme obsadili výborné TRETIE MIESTO a boli sme pozvaní na slávnostné odovzdávanie cien do Bratislavy. Slávnostného ocenenia sa zúčastnilo len osem úspešných škôl. Banskobystrický región sme zastupovali ako jediná škola.

Súťaž Euroscola vyhlasuje Európsky parlament a do tohto ročníka sa zapojilo rekordných 28 stredných škôl zo všetkých kútov Slovenska. Náš projekt sme zamerali hlavne na zmenu klímy, bezpečnosť v online prostredí a príležitosti, ktoré EÚ prináša mladým ľuďom.

Zástupcov najlepších škôl privítal v priestoroch Domu Európskej únie v Bratislave vedúci kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku Robert Sermek. Na slávnostnom vyhlásení víťazov sa osobne zúčastnili aj traja poslanci Európskeho parlamentu: Vladimír Bilčík, Ivan Štefanec a Michal Wiezig. Prostredníctvom videa sa im prihovorili aj Robert Hajšej a Martin Hojsík.

Školy, ktoré sa umiestnili na prvých piatich miestach, dostanú možnosť zúčastniť sa pracovného dňa Euroscola v Európskom parlamente v Štrasburgu v druhej polovici roku 2023. Sme radi, že túto príležitosť dostane aj 24 mladých ľudí z Podpoľania. Budú môcť rokovať o najdôležitejších otázkach EÚ s rovesníkmi z celej Európy priamo v zasadacej sále Európskeho parlamentu.