Netradičná hodina slovenčiny

Žiaci 3.OA dostali za úlohu pripraviť si v rámci tematického celku Náučný štýl a výkladový slohový postup powerpointové prezentácie, v ktorých by nám prezentovali niečo zo svojho života.

Študenti si pripravili prezentácie na rôzne témy a dovolili nám nahliadnuť do svojho súkromia. Dozvedeli sme sa informácie o tom, čo ich baví a čomu sa vo svojom voľnom čase venujú. Porozprávali nám o športe, počítačových hrách, filmoch či seriáloch, ktoré sledujú, rôznych historických postavách či o rómskej alebo ľudovej kultúre. Viacerí z nich obohatili svoje prezentácie aj o názorné ukážky a doniesli nám do školy kroje, rôzne tanečné odevy či napečené koláče.

Paťka Gelieňová pri svojom prezentovaní doniesla do školy nielen hudobné nástroje, ale pozvala aj hudobníkov, ktorých sprevádzala svojím spevom. Takto vznikla veľmi zaujímavá hodina slovenčiny, na ktorú sa prišli pozrieť nielen niektorí naši pedagógovia, ale aj niektorí študenti.

Žiakom 3.OA ďakujeme za to, že si pripravili naozaj veľmi pekné prezentácie a dovolili nám nahliadnuť do sveta, ktorý v škole nemáme možnosť spoznať.

Mgr. M. Dutkievičová