Odborná stáž strojárov v Třemošnici

Už od roku 2011 spolupracujeme pri organizovaní odbornej stáže v rámci programu Erasmus+ so SOŠ a SOU technické Třemošnice. Tohto roku sa ho zúčastnilo šesť žiakov štvrtého ročníka profesie mechanik nastavovač.

Cieľom stáže bolo zdokonaľovanie sa v odborných predmetoch a hlavne v odbornom výcviku, kde žiaci pracovali na sústruhoch, frézach i brúskach . V odbornej učebni sa zdokonaľovali v kresliacom programe Solid Works a programovaní jednoduchých súčiastok.
Navštívili strojárske podniky DAKO Třemošnice a KOVOLIS Hedvikov.
Počas pobytu navštívili a poznávali mestá Praha, Pardubice, Kutná Hora. Navštívili štátny zámok Žleby, hrad Lichnice, Vápenku v Závratci či skanzen Veselý Kopec.
Vo voľnom čase si zahrali medzištátny zápas s miestnymi žiakmi a vyskúšali bowling v Liehovare.

Na záverečnom hodnotení obdržali certifikáty a Europassy – mobilita, ktoré im spolu so všetkými nadobudnutými skúsenosťami určite pomôžu pri ďalšom. Všetkým účastníkom ďakujeme za ich vzornú reprezentáciu.

Obsah tohto článku vyjadruje iba názor autora. Európska komisia nie je zodpovedná za akékoľvek použitie informácií v ňom obsiahnutých. Projekt bol spolufinancovaný programom Európskej komisie Erasmus+.

« z 2 »