Znovu skvelé výsledky na súťaži Veľvyslanectvo mladých

V stredu 16. júna 2021sa konal už 11. ročník celoslovenskej súťaže Veľvyslanectvo mladých, ktoré každoročne organizuje vydavateľstvo Starproduction. Súťaž, ktorá sa konala pod záštitou poslanca Európskeho parlamentu Ivana Štefanca, umožňuje žiakom stredných a vysokých škôl odprezentovať vlastné nápady zamerané na rozvoj regiónu.

Sme nesmierne hrdí, že po víťazstvách v predchádzajúcich dvoch ročníkoch sme znovu dosiahli skvelý výsledok v podobe druhého miesta.

V kategórii stredné školy do finále postúpilo 6 súťažných prezentácii, z toho dve z našej školy. Na druhom mieste sa umiestnila vlaňajška víťazka Ema Bahledová s prácou zameranou na sociálne zodpovedné podnikanie. Porota udelila aj jednu špeciálnu cenu pre našu štvoricu súťažiacich – Natália Kminiaková, Martina Kortišová, Dominik Gonda a Viktória Tóthová s témou formálne a neformálne vzdelávanie o tradíciách regiónu. Cena bola udelená za prínos k rozvoju cestovného ruchu.

Žiaci museli svoje projekty prezentovať v anglickom jazyku a rovnako po anglicky odpovedať aj na otázky poroty.

Naši žiaci sa môžu tešiť zo skvelých výhier ako návšteva Európskeho parlamentu v Štrasburgu na pozvanie europoslanca Ivana Štefanca, stáž na veľvyslanectve Veľkej Británie v Bratislave či Bratislavskej organizácii cestovného ruchu.

Stredoškolákov tento rok hodnotili J.E. Nigel Marcus Baker, veľvyslanec Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska  na Slovensku, Mag. Martin Volek, MBA, PhD., podpredseda predstavenstva Bratislavskej organizácie cestovného ruchu, J.E. SUN Lijia, veľvyslanec Čínskej ľudovej republiky na Slovenku, J.E.  Christophe LÉONZI,veľvyslanec Francúzskej republiky na Slovensku v zastúpení Yan Pautrat, atašé pre vedeckú a univerzitnú spoluprácu, J.E. Mr. Igor Bratchikov, veľvyslanec Ruskej federatívnej republiky na Slovenku v zastúpení pán Karl Karlovič Tichaze, Melinda Burdanová, generálna riaditeľka Poštovej banky,  v zastúpení Lýdia Začková, Ing. Elena Kohútiková, PhD., členka dozornej rady Všeobecnej úverovej banky, Doc. MUDr. Eliška Kubíková, PhD., prednostka Anatomického ústavu Lekárskej fakulty univerzity Komenského, Peter Oros, generálny riaditeľ spoločnosti  Qualysoft  a Mária Miková, šéfredaktorka týždenníka Slovenka.

Porota hodnotila projekty podľa nasledovných kritérií: nápad (samotná idea), projekt (spôsob vypracovania), realizovateľnosť projektu (zmerať potenciál realizovateľnosti na základe finančnej náročnosti a ďalších parametrov) a komunikačný a prezentačný talent (prezentácia a schopnosť argumentácie v prípade postupu projektu k osobnej prezentácii).

Ešte raz srdečne blahoželáme za skvelú reprezentáciu školy i regiónu a už teraz sa tešíme na ďalší ročník súťaže.