Medzinárodná mobilita v Česku

Žiaci druhého ročníka odborov mechanik nastavovač a mechanik mechatronik spoločne so žiakmi Strednej školy elektrotechnickej z Lipníka nad Bečvou absolvovali cennú skúsenosť v rámci medzinárodnej mobility. Táto aktivita sa konala v partnerskej firme Chropynská strojírna a bola financovaná z programu Mini-granty V4 Gen Visegradfund, ktorý podporuje spoluprácu medzi krajinami V4.

Študenti si počas mobility zdokonaľovali svoje vedomosti a zručnosti v elektropneumatike a CNC obrábaní, čo im umožnilo lepšie porozumieť praxi v oblasti strojárskej výroby. Vďaka odbornému vedeniu v Chropynskej strojárni mali možnosť získať cenné skúsenosti, ktoré im budú pokračovať v ďalšom štúdiu a príprave profesie.

Okrem vzdelávacej časti mali študenti možnosť navštíviť aj zaujímavé miesta, medzi ktoré patrilo Letecké múzeum v Kunoviciach, kde si prezreli historické lietadlá a dozvedeli sa viac o histórii letectva. programu bola aj návšteva súkromnej zbierky historických vozidiel, ktorá môže účastníkom pomáhať aj všetkým zúčastneným s vývojom automobilového priemyslu.

Medzinárodná mobilita bola pre našich žiakov prínosom – nielenže získali praktické skúsenosti a nové odborné vedomosti, ale zároveň mohli rozšíriť poznatky a získať nové priateľstvá so študentmi z partnerskej školy. Veríme, že tieto zážitky a získané skúsenosti ich posunú ďalej v odbornej príprave vo svojom odbore.