Piate miesto v celoštátnom kole Stredoškolskej odbornej činnosti

Vynikajúci úspech dosiahli žiačky Obchodnej akadémie v Detve v celoštátnom kole Stredoškolskej odbornej činnosti, ktoré sa konalo na SOŠ veterinárnej v Nitre.

V kategórii „Učebné pomôcky“ prezentovali tretiačky Mária Ďuricová a Sára Ostrolucká ako víťazky krajského kola svoj projekt finančnej gramotnosti. Predstavili pracovné listy, spoločenské a vzdelávacie hry pre zlepšovanie finančnej gramotnosti vo všetkých vekových kategóriách. Porotu presvedčili kvalitnou prácou i prezentáciou a získali veľmi pekné piate miesto v konkurencii 16 najlepších súťažiacich z celého Slovenska.

Ďakujeme za skvelú reprezentáciu a držíme palce v ďalších súťažiach.

Stredoškolská odborná činnosť je záujmová činnosť mladých perspektívnych vedcov z radov žiakov stredných škôl. Podporuje experimentovanie a bádanie, hodnotenie sebahodnotenie zručností vo vzťahu k vlastnému pokroku. Stimuluje tvorivé a kritické myslenie, učí pracovať a vzájomne sa rešpektovať spoločne v tíme. Napomáha rozvíjať sociálny, emocionálny aj morálny vývin osobnosti žiaka. Je prehliadkou tvorivého myslenia, odborných vedomostí, praktických zručností, skúseností a talentu mladých ľudí.