Odovzdali sme náš vedecký projekt BARS 4

Naša trojica bola dnes odovzdať svoju prácu v súťaži o expedíciu do Indie BARS4, ktorú organizuje Slovenská akadémia vied. Komisia mala z práce veľmi dobrý dojem a okamžite postúpila do druhého hodnotiaceho kola!

Súťaž je určená stredoškolákom, ktorí sa neboja dobrodružstva. Tímy, ktoré najlepšie vypracujú zadané úlohy, postúpia do finále na zámku v Smoleniciach, kde absolvujú štvordňové sústredenie spojené so školením s vedcami a odborníkmi na prežitie. Víťazný tím sa dostane na mesačnú letnú vedeckú výpravu do prapôvodných lesov tigra v krajine pod Himalájami, v Indii. Projekt sa uskutočňuje aj v spolupráci s Harvardovou univerzitou v USA, Cambridgeskou univerzitou vo Veľkej Británii a Sorbonskou univerzitou vo Francúzsku.

Do súťaže sa mohli prihlásiť trojčlenné tímy stredoškolákov. Ich úlohou je v prvom kole vypracovať viaceré teoretické a praktické úlohy, ktoré majú preveriť ich usilovnosť, vynaliezavosť, názory a reakcie na neriešiteľné úlohy.

Práce vyhodnotí odborná porota a do finále vyberie sedem najlepších tímov. Ich členovia získajú možnosť absolvovať exkluzívne školenie od vedcov, odborníkov na prežitie a špeciálnych jednotiek.

Vedeckú súťaž pod záštitou UNESCO organizuje Slovenská akadémia vied v spolupráci s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR, Veľvyslanectvom Indie na Slovensku (J. E. Apoorva Srivastava) a združením AMBA.