Získali sme 20 000 dolárov z amerického veľvyslanectva

Našej škole sa podarilo uspieť v programe Amerického veľvyslanectva, v rámci ktorého sme boli ocenení sumou 20 400 dolárov na realizáciu projektu.

Cieľom projektu je zvýšiť kompetencie v práci s informáciami, kritické myslenie a motivovať študentov a miestnu komunitu k udržateľnému životu. Projekt je zameraný na vzdelávanie v oblasti dezinformácií, kritického myslenia a práce so zraniteľnými skupinami. Zameriame sa na spoločné workshopy, prednášky a praktické aktivity. Do projektu zapojíme viacerých odborníkov a miestnu komunitu. Dôležitou súčasťou bude príprava zaujímavých učebných materiálov o dezinformáciách.

Dôležitou súčasťou je tiež participácia mladých ľudí na živote miestnej komunity, dobrovoľníctvo a medzigeneračné vzdelávanie. Zrealizujeme početné prednášky a workshopy v oblasti ľudských práv s Amnesty International, Ústavom pamäti národa či Slovenským strediskom pre ľudské práva. Žiaci dostanú príležitosť zúčastniť sa mentoringového programu či víkendového tábora kritického myslenia. Vyhlásime zaujímavé súťaže a iniciatívy medzi deťmi, mládežou, ale tiež firmami v Podpoľaní.