Zúčastnili sme sa medzinárodného veľtrhu v Prahe

Tím žiakov štvrtého ročníka Obchodnej akadémie Dominik Gonda, Viktória Tóthová, Martina Kortišová, Natália Kminiaková získal pred mesiacom druhé miesto v celoslovenskej súťaži Štátneho inštitútu odborného vzdelávania o najlepší podnikateľský zámer. Vďaka tomuto úspechu získal možnosť reprezentovať školu a Slovensko na 4. MUB-line veľtrhu cvičných firiem, ktorý organizovala Metropolitní univerzita Praha.

Na veľtrhu sme sa zúčastnili s našim úspešným podnikateľským zámerom. Mali tiež vlastný stánok, na ktorom prezentovali predovšetkým regionálny produkt Podpoľania. Úspech mali nielen tradičné pochutiny, ale medzi návštevníkmi sa našli aj odvážlivci, ktorí si trúfli aj na žinčicu.

Naši žiaci sa dostali dokonca aj do poroty, ktorá hodnotila katalógy ostatných cvičných firiem. Bonusom bola účasť na nádherných vianočných trhoch v Prahe, vrátane plavby po Vltave s vianočnými koledami a cukrovinkami.

Účasť na veľtrhu bola veľmi dobrou skúsenosťou a výzvou pre mladších spolužiakov, ktorí by sa podujatia mohli zúčastniť aj v ďalších kategóriách.