Virtuálne stretnutie v Európskom parlamente

Od roku 2006 sa Spojená škola v Detve zapája do programu Euroscola, ktorý organizuje Európsky parlament. Program je určený stredoškolákom s cieľom zvýšiť informovanosť o poslaní Európskej únii a tiež zvýšiť ich angažovanosť v otázkach, ktoré sa týkajú tak ich, ako aj miestnej komunity. Odvtedy mohli žiaci zažiť atmosféru parlamentu v Štrasburgu a Bruseli už viac ako desaťkrát.

Nakoľko súčasná situácia neumožňuje cestovanie a stretávanie sa, rozhodli sme sa zapojiť aspoň do virtuálnej formy. V piatom 16. apríla sa tak žiaci Obchodnej akadémie stretnú s rovesníkmi z ostatných krajín EÚ na spoločnom rokovaní. Žiaci budú môcť sledovať podujatie z domu a v prípade záujmu sa môžu zapojiť aj do diskusie a klásť otázky prostredníctvom aplikácie sli.do.

Na úvod stretnutia privíta žiakov predseda Európskeho parlamentu David-Maria Sassoli. Nasledovať bude stretnutie s podpredsedom Európskeho parlamentu Othmarom Karasom s možnosťou otázok a odpovedí. Záver stretnutia bude v réžii generálneho riaditeľa pre komunikáciu Jaume Duch Guillota.

Veríme, že už v ďalšom školskom roku budeme môcť vyskúšať atmosféru Európskeho parlamentu naživo.