HODNOTENIE KVALITY STREDNÝCH ŠKÔL 2019/2020 – SPOJENÁ ŠKOLA DETVA DRUHÁ NAJLEPŠIA V KRAJI!

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) aktualizoval rebríček kvality stredných škôl na Slovensku.

Spojená škola – Obchodná akadémia v Detve sa umiestnila na spoločnom druhom mieste spomedzi všetkých stredných odborných škôl v Banskobystrickom samosprávnom kraji. V poradí, ktoré zahŕňalo aj gymnáziá, sa umiestnila na treťom mieste. Naša škola dosiahla koeficient 7,4, čím si dlhodobo udržiavame hodnotenie škola s výbornými výsledkami žiakov. Sme jediná stredná škola v okrese s takýmito výsledkami. V celoslovenskom rebríčku stredných odborných škôl sa umiestnila na 17.mieste.

Hodnotenie škôl bolo komplexné a zahŕňalo celé spektrum oblasti výchovno-vzdelávacieho procesu: maturity, pedagogický zbor, účasť v súťažiach, nezamestnanosť absolventov, výsledky inšpekcie, prijímanie na vysoké školy, pridanú hodnotu či mimoriadne výsledky. Najlepšie výsledky dosiahla naša škola v hodnotení mimoriadnych výsledkov (8,7) v nezamestnanosti absolventov (8,1).

Sme hrdí na tieto výsledky, ktoré sú ocenením kvalitnej práce a dôležitou motiváciou k jej pokračovaniu. Kompletné poradie možno nájsť na stránke http://skoly.ineko.sk/.