Školské kolo ekonomickej olympiády

Žiaci štvrtého ročníka Obchodnej akadémie v Detve sa zapojili do 4. ročníka celoštátnej ekonomickej olympiády. Ekonomická olympiáda je celoslovenská súťaž v znalostiach z ekonómie a financií, ktorá je určená študentom stredných škôl. Svojím poňatím prispieva k ďalšiemu rozvoju kľúčových schopností a znalostí študentov v tomto odbore.

Otázky do súťaže a koncepciu Ekonomickej olympiády spoluvytvárajú ekonómovia a odborníci z Inštitútu ekonomického vzdelávania (INEV), Českej národnej banky a INESS – Inštitútu ekonomických a spoločenských analýz.

Všetci súťažiaci absolvovali 25-minútový test, ktorý pozostával z otázok z oblasti všeobecnej ekonómie, dejín ekonomických teórií, makroekonómie či všeobecného rozhľadu.

O postupe do vyššieho kola sa dozvieme v budúcom roku. Zapojení žiaci však preukázali vynikajúce znalosti. Ich priemerná úspešnosť bola viac ako 80 %, najlepšia z nich Ema Bahledová dosiahla 92 %. Naša škola mala v dvoch ročníkoch účastníkov finálového kola. Možno ich tohtoroční štvrtáci napodobia.