Prednáška o mládežníckych výmenách v zahraničí

Prváci a druháci z Obchodnej akadémie sa zúčastnili prednášky s Lenkou Currilovou, zakladateľky a riaditeľky organizácie Adel Slovakia.

Adel Slovakia realizuje rôzne medzinárodné projekty, školenia, mládežnícke výmeny a ďalšie vzdelávacie aktivity. Organizujú tiež rôzne podujatia na Slovensku, prieskumy a analýzy a spolupracujeme s inštitúciami z rôznych kútov sveta. Témy projektov a aktivít zahŕňajú napr. podporu športu a zdravého životného štýlu, ochranu životného prostredia, podnikateľské vzdelávanie, aktívnu participáciu.

Dôležitou súčasťou je organizovanie mládežníckych výmien, školení, konferencií na Slovensku a hosťovanie účastníkov z rôznych krajín na Slovensku i vysielanie Slovákov na vzdelávacie a dobrovoľnícke programy do zahraničia. Na miestnej úrovni organizujú rôzne workshopy, diskusie, súťaže atď.

Viacerí žiaci ostali po skončení akcie motivovaní k možnému zapojeniu sa do podobných akcií. Vďaka takýmto akciám žiaci v rámci neformálneho vzdelávania získajú vedomosti a zručnosti, ktoré by v škole nenadobudli.