Prax žiakov Obchodnej akadémie v ČR

Správa z odbornej stáže 7 žiakov Obchodnej akadémie v rámci projektu Erasmus+ „ŽIACI SPOJENEJ ŠKOLY V DETVE NA ZAHRANIČNEJ MOBILITE“.

Ako študenti 3. ročníka sme tretí a štvrtý septembrový týždeň absolvovali povinnú odbornú prax v českom meste Plzeň. V pondelok nás pani zástupkyňa a pani riaditeľka Strednej odbornej školy obchodu, úžitkového umenia a dizajnu v Plzni privítala a následne aj s pani učiteľkou Feješovou doviedli na naše pracoviská. Zoznámili sme sa s prostredím, kolegami aj prácou, ktorá nás čakala, a ktorú pre nás pripravili na 2 týždne. Pracovali sme pravidelne každý deň. Naša práca zahŕňala administratívu, komunikáciu, marketing a pracú s ľuďmi. Získali sme veľa nových zručností a skúsenosti. Okrem toho sme každý deň navštevovali rôzne kultúrne a historické pamiatky ako napr. pivovar Pilsner Urquell, pivovarnícke múzeum, colnícke múzeum, veľtrh cestovného ruchu ITEP, Muzeum loutek, vystúpili sme na vežu katedrály sv. Bartolomeja, o. i. aj slávne interiéry architekta Adolfa Loosa. Cez víkend sme sa zúčastnili celodenných výletov. V sobotu sme hneď ráno cestovali do Prahy.

Praha nás očarila, ani jeden z nás ešte v Prahe nebol, tak sme sa veľmi na ňu tešili. Nesklamala a nesklamalo nás ani počasie, ktoré bolo slnečné a poskytlo nám príjemný pobyt v Prahe. Uvideli sme naozajstné skvosty tohto nádherného hlavného mesta, sprevádzal nás učiteľ histórie zo školy v Plzni, a tak sme to mali aj odborne odprezentované. V nedeľu sme navštívili zoologickú záhradu v Plzni, ktorá nás pohltila na celý deň, obdivovali sme všetky zvieratká, ktoré sa nám ukázali a mali záujem sa predvádzať. Na záver našej odbornej praxe sme obdržali certifikát. Erasmus+ je projekt, ktorý nám umožňuje spoznávať krajiny a cestovať po svete. Sme vďační za tieto možnosti.

Žiaci III.OA triedy Obchodnej akadémie v Detve

 

Obsah tohto článku vyjadruje iba názor autora. Európska komisia nie je zodpovedná za akékoľvek použitie informácií v ňom obsiahnutých. Projekt bol spolufinancovaný programom Európskej komisie Erasmus+.

No Images found.

« z 3 »
« z 2 »
« z 3 »
« z 2 »
« z 9 »