Zahájenie školského roka 2019/2020

V pondelok 2. septembra sme slávnostne zahájili nový školský rok. O tom, aký bude, nám porozprával Ing. Ján Melich, riaditeľ školy.

Aj v tomto školskom roku naši pedagogickí zamestnanci pre Vás pripravili okrem chvíľ vzdelávania aj chvíle poznania formou projektov, exkurzií, zahraničných stáži, súťaží a ďalších činností do ktorých sa budete môcť zapojiť a tak rozširovať svoje vedomosti a zručnosti. V septembri a októbri vycestuje na niekoľko týždňov 28 žiakov Obchodnej akadémie a Strednej odbornej školy v rámci mobilitných projektov do Nemecka, Česka a na Maltu.

V novembri si vyskúšame úlohu hostiteľa a na dva týždne privítame na odbornej stáži českých žiakov z Obchodnej akadémie Plzeň a Strednej odbornej školy Třemošnice. V spolupráci so školami z Česka, Nemecka, Nórska, Chorvátska, Španielska, Rumunska a Maďarska realizujeme spoločný projekt zameraný na modernizáciu vzdelávania v strojárskych profesiách. V druhej polovici projektu sa stretneme v Chorvátsku a Česku. Pre žiakov sú pripravené zaujímavé mobilitné stretnutia v Taliansku, Španielsku a Chorvátsku. Dobrodružstvo prinesie nový projekt zameraný na životné prostredie v spolupráci so školami z Nórska a Chorvátska.

Aj v tomto roku zabojujeme v súťaži Euroscola o možnosť zasadnúť si do poslaneckých lavíc Európskeho parlamentu v Štrasburgu.

Opätovne by sme sa chceli uchádzať o možnosť hosťovať na celý školský rok americkú lektorku v rámci programu Fulbrightovej komisie.

V rámci duálneho vzdelávania sa v tomto šk. roku pokúsime tento projekt spustiť aj na našej škole. Vďaka týmto projektom a našej spolupráci so strojárskymi firmami by naši absolventi nemali mať žiadny problém s nájdením si práce po skončení štúdia.

Naša škola sa neustále snaží modernizovať odborné učebne a pracoviská s cieľom, aby naši žiaci pracovali na čo najmodernejších zariadeniach s čo najlepším softvérom. V rámci projektu IROP sme získali grant vo výške 1,4 milióna €, pomocou ktorého rekonštruujeme dielne praktického vyučovania. Tento proces sa práve v tomto školskom roku začne, čo bude mať za následok určité obmedzenia v dielňach praktického vyučovania. Dúfam že spolu všetko zvládneme. Všetky tieto aktivity projekty, učebne, kvalifikovaní pedagógovia sú pre Vás zárukou že od nás odídete  dobre pripravení do praxe, prípadne budete úspešne pokračovať v štúdiu na vysokej škole. Chce to len máličko, a to vašu snahu niečo sa naučiť. My sme pripravení.