Vzdelávací projekt Európskej komisie aj na našej škole

Dnes ku nám na školský dvor dorazil zaujímavý kontajner -Edutajner. Ide o „EÚ kontajner“, ktorý v sebe ukrýva vzdelávacie hry. Mladí Európania si tak môžu zábavnou a interaktívnou formou overiť svoje vedomosti o Európskej únii.

Žiaci tretieho ročníka Obchodnej akadémie dostali informácie o EÚ aj z prvej ruky. Zúčastnili sa prednášky s Andrejom Krchňavým, zástupcom Európskej komisie na Slovensku, ktorá aktivitu Edutajner aj organizuje.

EdUtajner ponúka hry a aktivity, ktoré žiakom interaktívnym a zábavným spôsobom priblížia Európu. Hráči budú v EdUtajneri na medzinárodnej – európskej pôde. Riešenia úloh a body si budú zapisovať do tzv. Pasu Európana, čím postupne odhalia tajničku ukrytú v krížovke. Hra Samé ucho preverí vedomosti mladých o hymnách krajín EÚ, vo výzve Mozaika symbolov budú hľadať skryté typické ikony prislúchajúce členským štátom EÚ, ale aj objavovať krajiny na slepej mape, či priraďovať k jednotlivým štátom vlajky. Mimoriadne zaujímavou aktivitou je Odhaľ a poraz falošné správy, čiže rozpoznávanie dezinformácií v jednom zo štyroch článkov. Aktuálnym je tiež riešenie slovných úloh Zelená vlna o odpade, ktorý do prírody nepatrí.

Pas Európana dostane síce každý, kto do EdUtajnera príde, ale len vedomosti a šikovnosť hráča budú odmenené titulom Mladý Európan. EdUtajner je projekt, ktorý mladým ľuďom ukazuje, že v Európe nie sú cudzincami, v EÚ sú doma.