26. Veľtrh cvičných firiem v Žiari nad Hronom – jedno prvé a jedno tretie miesto pre našu školu

Dňa 27. marca sa uskutočnil v priestoroch Súkromnej obchodnej akadémie Žiar nad Hronom 26. Veľtrh cvičných firiem. Jeho cieľom bolo posilniť podnikateľské zručnosti a kreativitu študentov.

Po slávnostnom otvorení veľtrhu sa začala obchodná časť podujatia, kde cvičné firmy predstavovali svoje služby a produkty.

Našu školu reprezentovali dve cvičné firmy, ktorých predmet činnosti bol zameraný na udržateľný rozvoj. Firma BIOAETAS, s. r. o., ktorej predmetom podnikania bola výroba a predaj BIO prírodných produktov a poskytovanie meditačných služieb. Cieľom podniku je podpora lokálnych producentov a mladých podnikateľov no najmä príležitosť v tejto hektickej dobe vypnúť svoju myseľ a poskytnúť telu zdravé bio produkty. Druhou firmou bol Vagačov dvor, reštaurácia a penzión prezentujúci tradície regiónu s dôrazom na predaj regionálnych produktov a podporu tradícií a kultúry Podpoľania.

Prvá menovaná firma zaujala porotu svojou prezentáciou, tak elektronickou ako aj osobnou. Stali sa víťazmi v kategórii o najlepšiu webovú stránku a 3. miesto v kategórii najlepší stánok.

Blahoželáme a prajeme ďalšie kreatívne nápady a úspechy v súťažiach.